
Muzlu Ağlayan Pasta (Çikolata Soslu Islak Kek) Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 5 adet yumurta
- 2 bardak şeker
- 2 bardak süt
- 1.5 sıvı yağ
- 4 bardak un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 paket vanilya
- 2 paket kabartma
- 4 adet muz
- 3 bardak süt
- 2 kasık toz şeker
- 2 kasık kakao
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 paket kakaolu kremşanti veya normal kremşanti
- 1 paket çikolata sosu
- Gül
- Antep fıstığı
Muzlu Ağlayan Pasta (Çikolata Soslu Islak Kek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yumurta ve şekerlere 4 dakika çırpıyoruz. Köpük köpük olana kadar sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpıyoruz.
- Üzerine kakao, vanilya ve unumuzu ilave edip iyice karıştırıyoruz ve kakao ilave ediyoruz.
- Fırınımızı 170 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakırken borcamı yağlıyoruz. Karışmış kek malzemesi ne borcama döküp fırına gönderiyoruz.
- Krem şantinin üzerindeki ölçüye göre iki paket krem şantiyi çırpıp buzlu atıyoruz dinlenmesi için ve çikolatalı sosumuzu yapıp, piştikten sonra üzerine buzdolabı poşeti koyup soğumaya bırakıyoruz.
- Üzeri korunmasının diye keki ıslatmak için süt şeker kakaoyu bir tencereye alıp şeker eriyene kadar ısıtıyoruz, kaynamasına gerek yok.
- Bu sırada kekimiz pişmiş olması lazım çeki 10 dakika dinlendiriyoruz. Soğuk olan süt kakao şeker karışımı üzerine eşit bir şekilde her yerine döküyoruz.
- Muzları ince ince dilimleyip kek soğuduktan sonra üzerine diziyoruz. Ardından krem şanti üzerine iyice yayıyoruz.
- En son olarak çikolata sosu her yerine gelecek şekilde döküyoruz ve üzerine istediğiniz şekilde istediğiniz malzeme ile süsleyebilirsiniz deneyen herkese afiyet olsun.