Stillwater
FD Üye
Ben müzik dinlemenin günah olduğunu duymuştum internetten çok araştırdım bazıları günah bazıları ise çok dinlersen günah olduğunu söylemişti gerçekten müzik dinlemek günah mıdır yoksa değil midir?
Değerli ziyaretçimiz, İslam alimleri bu konuda çeşitli görüşler vermişlerdir. Fakat İslam alimlerin ortak görüşlerinde şöyle bir gerçek var ki İslam dininde eğlenmek bile bir adap çerçevesinde mümkündür. Şunu demek istiyoruz bir Müslümana eğlenmek, hayattan zevk almak, kulağa hoş gelen şeyler dinlemek tabi ki helaldir ve dolayısı ile günah değildir. Zira bir ayeti kerimede yüce Mevla’mız bizlere eğer cenneti hak edersek orada neşeleneceğimizi dolayısı ile eğleneceğimizi şu ayeti kerimede buyurmuştur.
Değerli ziyaretçimiz, İslam alimleri bu konuda çeşitli görüşler vermişlerdir. Fakat İslam alimlerin ortak görüşlerinde şöyle bir gerçek var ki İslam dininde eğlenmek bile bir adap çerçevesinde mümkündür. Şunu demek istiyoruz bir Müslümana eğlenmek, hayattan zevk almak, kulağa hoş gelen şeyler dinlemek tabi ki helaldir ve dolayısı ile günah değildir. Zira bir ayeti kerimede yüce Mevla’mız bizlere eğer cenneti hak edersek orada neşeleneceğimizi dolayısı ile eğleneceğimizi şu ayeti kerimede buyurmuştur.
Bir çok İslam alimi bu dünyada İslam dairesinin dışına çıkarak eğlenen ve çalgılar dinleyen kulların bu zevkten mahrum kalacaklarını ifade etmektedirler. Özetle, müzik dinlemek istiyorsunuz ki böyle bir soru soruyorsunuz. Bir Müslümanın dinlediği müzik İslam dinin biz Müslümanlara çizdiği sınırların dışına çıkarmamalıdır. Dinlediğimiz müziğin içinde isyan, cinsellik ve küfür olmamalıdır, zira bunlar İslam dininde günahtır. Cinselliği ön plana çıkaran ve İslam dinin ahlakına ters olan bir müzik, şarkı günahtır. Dinlediğimiz müzikler dinlediğinizde bize insanlığınızı, kulluğunuzu hatırlatmalıdır. Zira dinlediğiniz müzik bunun aksi olur ise inancınızı zedeleyecek ve sizin ruh halinizi bozacaktır. Her Müslüman bu ayrımı yapacak akla ve ferasete sahiptir. Unutmayın ki takva bir Müslümanın vazgeçilmez giysisidir ve takva zararlı şeylerden hatta şüpheli şeylerden kaçınmaktır.“İman edip salih amel işleyenler, bir bahçede nimetlenir ve neşelenirler (yuhberûn).(“Rûm (30), 15.)