
Muz Dolgulu Islak Kek (Browni Kek) Tarifi İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 1.5 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 1 muz
- Yarım çay bardağı süt
Muzlu sos için;
- 1. adet muz
- 5. yemek kaşığı süt
- Sütlü çikolata (Benmari usulü eritiyoruz)
- 4 yemek kaşığı süt
- Hindistan cevizi
Muz Dolgulu Islak Kek (Browni Kek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kekini hazırlıyoruz derin bir kaba yumurtayı şekeri sıvı yağı ve yoğurdu alıp çırpıyoruz.
- Üzerine kabartma tozu vanilya kakaoyuda koyup iyice karıştırıyoruz.
- Ardından azar azar ununu katıp güzel bir kek hamuru elde ediyoruz.
- Kek hamurumuzu yağladığımız kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.
- Pişen keki soğumaya bırakın ve muzlu sosu hazırlıyoruz robotta muzu ve sütü iyice çekiyoruz onu bir kenara koyuyoruz.
- Şimdide çikolatalı sosumuzu hazırlayalım benmari usulü erittiğimiz çikolatanın üzerine sütünü katıp karıştırıyoruz.
- Ardından soğuyan kekimizin altından oyup muzu tam olacak şekilde yerleştiriyoruz.
- Oyduğumuz parçayla muzu iyice örtecek şekilde kekin altını kapatıyoruz kekin ıslatmak için ayırdığımız sütle kekimizi ıslatıyoruz.
- Daha sonra muzlu sosu kekin üzerine döküp ardından çikolatalı sosuda döküp, hindistan ceviziyle süslüyoruz. Tabi siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz takıldığınız bir yer olursa yorumlara yaza bilirsiniz. Afiyet olsun.