Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mutfakta yapılmaması gerekenler

Mutfakta yapılmaması gerekenler
0
181

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
mutfakta_yapilmamasi_gerekenler_1559043949_7185.jpg

Hatunlar için mutfak pratikliği en değerli malumattır. Devrin birçoklarını mutfakta geçiren bayan, vaktini çabuklaştırmak ve devranı yönetimli kullanmak için pratik teşebbüse muhtaçlık duymaktadır. Fakat her pratik teşebbüs yanlışsız bir metot ve adım olmayabilir. Bu nedenle mutfakta yapılmaması gerekenleri sizler için hazırladık. İşte, mutfakta yapılmaması gerekenler...

Çalışan yahut mesken hatunlarının mutfakta seri olma, el çabukluğu istekleri olması kaçınılmazdır. Her bayan mutfakta hengam geçirmeyi sevmekte velev saatlerce mutfakla ilgilenmekten şikayetçi olmamaktadır.  Pratik metotları uygulanarak da lezzetli yemekler yapılabilir ve mutfak temiz tutulabilmektedir. Ama pratikliği yanlışsız kullanmak ve nasıl kullanacağını bilmek daha kıymetlidir. Aksi halde pratik yapmaya çalıştığınız rastgele bir şeyde sıhhatsiz ve olumsuz sonuç alabilirsiniz. Pekala, mutfakta uygulanmaması gerekenler nelerdir? Mutfakta yapılmaması gerekenleri sizler için paylaşıyoruz...

DqC6j_1559043898_4961.jpg

MUTFAKTA YAPILMAMASI GEREKENLER

Kuru soğanı evvelden doğrayıp buzlukta saklamak üzere bir pratik sistem yapmaktan kaçınınız. Tadının acılaştığını ve birebir lezzeti almadığınızı fark edeceksiniz.

Çiğ durumunda olan ve dondurulan sebzeler besin bedelini kaybetmektedir. Pişirdikten sonra güzelce soğutmaya bırakınız ve birkaç saat buzdolabında kaldıktan sonra buzluğa atınız.

Saklama kaplarının dondurmaya münasip olmasına dikkat ediniz. Hava aldırmaktan sakınınız. Buzluk poşetlerinin havasını yeterlice alıp ağzını sıkıca bağlamanız gerekmektedir. Etlerde soğuktan kaynaklı yanık izi gördüğünüzde yemekten kaçınınız.

IkwvO_1559043858_5252.jpg

-  Meyve, zerzevat, bulgur, pirinç üzere besinleri plastik kap noktasına geniş cam yahut ahşap kavanoz- kase içlerine koyabilirsiniz.

Kanserojen husus içeren plastik kapları kullanmak istemiyorsanız, zerzevat yahut meyveleri, pirinç yahut bulgur konan beyaz bez torbalara koyabilirsiniz. Naylon poşetlerin içine koyup koruma ederseniz, bir hafta boyunca bozulmadan kalacaktır.

- Mutfak yerini (yer, tezgah ve benzeri) ıslak bırakmaktan kaçınınız. Nemlenme ve koku yapabilir. Ayrıyeten düşme tehlikesi mesken kazalarına sebebiyet verebilirsiniz.
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt