Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mütesellim ne demek?

Mütesellim ne demek?
0
151

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Mütesellim Nedir?

Mütesellim Osmanlı İmparatorluğu ’nda taşra görevlerine beylerbeyi, sancakbeyi, muhafız vs olarak devir edilen vezir veya beylerin görevlerini teslim olmak üzere, kendi hareketlerinden önce gönderdiği memur, vali vekiline verilen addır

Mütesellim direkt, teslim alacağı göreve görev edilen kadar vazifelendirilir ve laf konusu görevi ana sorumluluk sahibi ve yetkili adına halefinden devralırdı

*

Similar threads

Mutesellim Nedir? Mutesellim Osmanlı İmparatorluğu’nda taşra gorevlerine beylerbeyi, sancakbeyi, muhafız vs olarak tayin edilen vezir veya beylerin gorevlerini teslim almak uzere, kendi hareketlerinden once gonderdiği memur, vali vekiline verilen addır Mutesellim doğrudan doğruya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
195
Osmanlı Devletinin Yönetim şekli Osmanlı Devletinin Yönetim biçimi Osmanlı Devletinin Yönetim Yapısı Osmanlı Devletinde Yönetim: Osmanlı devletinde idare devlet teşkilâtı, merkez ve taşra bölümlerinden oluşurduBu teşkilatın başı padişahtı Ülkenin her yanına yalnız padişahın sözü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
368
Osmanlı Devletinde Örfi Vergiler Örfi vergiler Osmanlılarda ser'î vergilerin yanında, temeli ihtiyaçlardan doğan ve örfe dayanan bir ücret daha bulunmaktadır Bu, örfî vergiler ya da tekâlifi örfiyye denilen ayrı bir kategoride mütalaa edilir Osmanlı Devleti, kendisinden önceki öteki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
Osmanlı Sadaret (Sadâret) Kaymakamı ne meslek yapardı osmanlı kurumları Sadaret (Sadâret) Kaymakamı Sadaret (Sadâret) Kaymakamı Arapça “vekil demektir Osmanlılarda, sadrazam, hükümet merkezinden ayrıldığı vakit kendisine kubbe vezirlerinden “veziri sâni vekâlet eder, bu vekâleti müddetince...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Dîvânı Hümâyûn Üyeleri an kimlerden oluşurdu Divanın üyeleri kimlerdi Dîvânı Hümâyûn Üyeleri hakkında veri Dîvânı Hümâyûn Üyeleri Kimlerden oluşurdu Veziriâzam Veziriâzam (Sadrâzam): Osmanlıların ilk devirlerinde , veziriâzamlar, ilmiye sınıfından gelmişlerdir Padişahın mutlak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
858,500Konular
982,369Mesajlar
32,972Kullanıcılar
estergon37Son üye
Üst Alt