bilgisayarci
FD Üye
Mutebbel (Tahinli Patlıcan Mezesi) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet közlenmiş patlıcan
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı tahin
- 6-7 kaşık susuz yahut süzme yoğurt
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Mutebbel (Tahinli Patlıcan Mezesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Közlenmiş patlıcan incecik kıyılır. Sarımsak ezilerek eklenir. İnce kıyılmış maydanoz ek edilir.
- Tahin, limon suyu, tuz ve zeytinyağı eklenir.
- Yoğurt eklenir ve güzelce al servis tabağına alınır.

- İçerisine bir ölçü dövülmüş ceviz de çok yakışır. Ben bu defa eklemeden yaptım. Afiyet olsun ????

Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.