iltasyazilim
FD Üye
Musmula Otunun Faydaları Yararları,Musmula Otu Musmula Yararları Musmula Otu Hakkında
Muşmula bitkisini hepimiz mutlaka duymuşuzdur Hatta arada muşmula suratlı diye de söylediğimiz bir deyimimiz vardır Peki bu muşmula nedir? Ne işe yarar ? Eğer merak ediyorsanız ayrıntılı bilgiler yazımızda…
Musmula: (Nispel Nèfle Medlar Besbiyik Döngel Izgil Mespilus Germanica) 23 m yüksekliginde bodur boylu dikenli agaççiklar Yalniz yetistirilenleri dikensizdir ve boylari alti metreye kadar yükselebilir Kisin yapraklarini döker Yapraklar kolay, daha alçak yüzü tüylü, bütün ya da disli kenarlidir Çiçekler erdisidir, bes parçali ve beyazdir Yabanci döllenmeye gereksinim göstermez Meyveleri dairesel veya oval sekillerde esmer renkli olup, dip tarafinda bes çanak yapragi tasir Meyveleri genel olarak bes çekirdekli, agaçtan koparildiginda sert ve buruk lezzetlidir Toplanan meyveler bir zaman bekletildikten sonradan yumusar ve yenecek olgunluga erisir Döngel ve besbiyik isimleriyle de bilinir
Türkiye ’de yetistigi yerler: Kuzey Anadolu ve Marmara bölgesinde yetisir
Kullanildigi yerler: Meyvenin bilesimi sekerler, organik asitler ve tanen ihtivâ eder Barsak hastaliklarinda iyi bir kabiz düzenleyicidir Musmula çekirdegi idrar arttiricidir Böbrek ve mesane taslarinin düsürülmesinde kullanilir
aLINTI *
Muşmula bitkisini hepimiz mutlaka duymuşuzdur Hatta arada muşmula suratlı diye de söylediğimiz bir deyimimiz vardır Peki bu muşmula nedir? Ne işe yarar ? Eğer merak ediyorsanız ayrıntılı bilgiler yazımızda…
Musmula: (Nispel Nèfle Medlar Besbiyik Döngel Izgil Mespilus Germanica) 23 m yüksekliginde bodur boylu dikenli agaççiklar Yalniz yetistirilenleri dikensizdir ve boylari alti metreye kadar yükselebilir Kisin yapraklarini döker Yapraklar kolay, daha alçak yüzü tüylü, bütün ya da disli kenarlidir Çiçekler erdisidir, bes parçali ve beyazdir Yabanci döllenmeye gereksinim göstermez Meyveleri dairesel veya oval sekillerde esmer renkli olup, dip tarafinda bes çanak yapragi tasir Meyveleri genel olarak bes çekirdekli, agaçtan koparildiginda sert ve buruk lezzetlidir Toplanan meyveler bir zaman bekletildikten sonradan yumusar ve yenecek olgunluga erisir Döngel ve besbiyik isimleriyle de bilinir
Türkiye ’de yetistigi yerler: Kuzey Anadolu ve Marmara bölgesinde yetisir
Kullanildigi yerler: Meyvenin bilesimi sekerler, organik asitler ve tanen ihtivâ eder Barsak hastaliklarinda iyi bir kabiz düzenleyicidir Musmula çekirdegi idrar arttiricidir Böbrek ve mesane taslarinin düsürülmesinde kullanilir
aLINTI *