Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Müslüman

Müslüman
0
129

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Müslümanları birbirine bağlayan bağ, İslâmî akidedir Bu akideden İslâm kardeşliği ortaya çıkar Nitekim Allah (CC);Ancak müslümanlar kardeştir diye buyurur Resulullah (SAV) ise;Müslüman müslümanın kardeşidir diyor Böylece İslâma iman ile müslümanlar kardeş olmuşlardır

Bu ayetleri ve hadisleri gelin beraber inceleyelim ;

“Şüphesiz bu bir tek ümmet olarak sizin ümmetinizdir, ben de sizin Rabbinizim Öyle ise benden sakının (Mu’minun suresi 23, ayet 52)

Enbiya suresinin, 92inci ayetinde : “Hakikaten bu bir tek ümmet olarak sizin ümmetinizdir Ben de sizin Rabbinizim öyle ise bana kulluk edin

Ali İmram suresinin 103 ayetinde : “Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı tutunun, ayrılığa düşmeyin ve Allah’ın üzerinizdeki nimetini düşünün Sizler birbirinizin düşmanları iken O, sizin kalplerinizde bir uzlaştırma meydana getirdi ve O’nun nimeti sayesinde uyanıp kardeş oldunuz Bir de siz, bir ateş çukurunun tam kenarında bulunuyordunuz ve O, sizi tutup ondan kurtardı Şimdi Allah’a doğru gidebilmeniz için size ayetlerini böyle açıklıyor

Allah Rasulu (sav) şöyle buyurdu: “Kim sizden milliyetciliğe çağırırsa, bizden değildir

Nisa suresinin 115 ‘inci ayetinde : “Kim kendisine doğru yol apaçık belli olduktan sonra peygambere karşı gelir , mü’minlerin yolundan başkasına uyup giderse , onu döndüğü o yolda bırakır ve cehenneme atarız O ne kötü bir dönüş yeridir

Ey iman edenler! Eğer küfrü imana tercih ederlerse, babalarınızı ve kardeşlerinizi bile dost edinmeyin İçinizden kim onları dost edinirse, işte onlar, zalimlerin ta kendileridir (Tevbe 23)

Ey insanlar, gerçekten, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi halklar ve kabileler (şeklinde) kıldık Şüphesiz, Allah katında sizin en üstün (kerim) olanınız, (ırk ya da soyca değil) takvaca en ileride olanınızdır Şüphesiz Allah, bilendir, haber alandır(Hucurat Suresi, 13)

Allah Rasulu (sav) şöyle buyurdu: “Kim bir milliyete taasubundan dolayı kızgınlık göstererek ya da milliyetciliğe davet ederek ya da milliyetciliğe yardım ederek savaşır ve öldürülürse cahiliyye ölümü ile ölmüş olur

Devamında Allah Rasulu (sav) şöyle buyurdu: “Bir kimse bir Müslümanın öldürülmesine bir kelime yazımıyla dahi yardım edecek olursa kıyamet gününde alnına ‘Allah’ın rahmetinden meyus olmuştur’ yazılmış olarak Allah’ın huzuruna çıkacaktır

Yine şu sözler de Yüce Peygamber’e aittir: “Sevgi ve merhamette müslümanlar misali, bir vücut gibi olmalarıdır Onun uzuvlarından biri yakınırsa (acırsa), vücudun diğer âzâları uykusuzluk ve ateş ile bükülür

Yazının başınde Allah Rasulu (sav)’in dediği gibi : “Müslüman müslümanın kardeşidir Ona zulmetmez,onu (düşmanına) teslim etmez Kim (mü’min) kardeşinin bir ihtiyacını giderirse,Allah da onun bir ihtiyacını giderir Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır Kim bir müslümanı(n kusurunu) örterse, Allah da kıyamet günü onu(n bir kusurunu) örterBuharı,Mezalim, 3 ; Müslim, Birr, 58

Bunları inkar edenin vay haline

Bu durumda ne yapmamız gerekir

İSLAM KARDEŞLİĞİ KAMPANYASI’nda bir halka da ben olmak istiyorum demelidir…

Yüce Allah (CC)’ın;

«Mü’minler ancak kardeştirler Öyle ise kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah’tan korkun ki; merhamet olunasınız» (Hucurat Suresi: 10) ayeti kerimesini hayatıma tatbik etmek,

ve de Rasulullah (SAV) efendimizin;

«İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi de sevmedikçe gerçekten iman etmiş olamazsınız» (Buhari Müslim) buyruğuna uymak için;Ağağıdaki şartları Allah (CC)’ın huzurunda kabul ediyor ve canla başla bu uğurda gayret göstereceğime SÖZ VERİYORUM

1) Bütün Müslümanları; renk, dil, ırk, mezhep, tarikat, görüş, fırka ve düşünce farkı gözetmeksizin, Allah (CC) için SEVİYOR ve KARDEŞ OLARAK KABUL EDİYORUM

2) Allah (CC)’ın Rahmetinin; birlikte, beraberlikte, birbirini sevip kardeş olmakta olduğu düstürundan hareketle; metod, yol, çalışma şekilleri farklı olsa da, benim gibi düşünmeyen müslüman kardeşlerime ENSAR ve MUHACİR KARDEŞLİĞİ SICAKLIĞIYLA davranacağımı TAAHHÜT EDİYORUM

Vede cümlelerimi değerli İslam büyüğü Mehmet Akif Ersoy’un mısralarıyla bitiriyorum…

Hani milliyetin İslam idi… Kavmiyet ne

Sımsıkı sarılıp dursaydın ya milliyetine

‘Arnavutluk’ ne demek var mı şeriatta yeri?

Küfür olur başka değil, kavmini sürmek ileri

Arap’ın Türk’e, Laz’ın Çerkez’e yahut Kürt’e

Acem’in Çinli’ye rüchanı mı varmış ne gezer

Fikri kavmiyeti telin ediyor Peygamber’

Mehmet Akif ERSOY