iltasyazilim
FD Üye
Muska Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Hamurun malzemeleri için;
*2 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı süt
*1 paket kabartma tozu
*3 yemek kaşığı sirke
*Aldığı kadar un yaklaşık 650 gram
*Çay bardağı ölçüsü 100 ml
*Hamurun üstüne dökmeye yarım paket tereyağı ve 2 su bardağı sıvı yağ
*Ara katlarına ve açmaya nişasta
*İçine dövülmüş ceviz
*Su bardağı ölçüsü 200 ml
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 dilim limon
Muska Tatlısı Tarifi Yapılışı Selamün aleyküm hayırlı sabahlar günaydınlar olsun bu tarifimde midye tatlısının aynısı sadece görünüşü değişik bunu da paylaşmak istedim gelelim tarife;
Tüm hamur malzemelerini bir kaba alıp orta yumuşak hamur elde edene kadar yoğuralım, özleşene kadar sonra 20 bezeye ayırıp üstü kapalı yarım saat bekletelim ,sonra tüm bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açalım ,nişasta yardımıyla tüm bezelere aynı işlemi uygulayalım aralarına nişasta sürüp tüm bezeleri birden alt üst yapa yapa her yöne açalım ki alttaki hamurla üsttekiler eşit incelikte olsun ,açtıktan sonra ayni mantı keser gibi kesip ceviz koyup muska gibi kapatıp tepsiye yerleştirelim, sonra yağları eritip tatlıların üstüne dökelim, fırına tepsiyi koyup 250 dereceye açıp çok hafif renk alınca 180 derecede güzelce kızarana kadar pişirelim, tepsiyi fırına koyduktan sonra şerbetin malzemelerini tencereye alıp kaynatıyoruz ,fokurdayınca 10 dk kaynatıyoruz sonra kapatıyoruz ocağı soğuyana kadar bekletiyoruz, ocakta elektirikli ocak hemen soğumaz gazlı ocak gibi gazlı da sanırım 5 dk orta ateşte kaynatılması lazım, sonra iyice kızaran tatlıyı fırından çıkarıp 20 dk sonra şerbeti döküp çekmesini bekliyoruz, denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun sevgilerimle resim beklerim
*2 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı süt
*1 paket kabartma tozu
*3 yemek kaşığı sirke
*Aldığı kadar un yaklaşık 650 gram
*Çay bardağı ölçüsü 100 ml
*Hamurun üstüne dökmeye yarım paket tereyağı ve 2 su bardağı sıvı yağ
*Ara katlarına ve açmaya nişasta
*İçine dövülmüş ceviz
*Su bardağı ölçüsü 200 ml
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 dilim limon
Muska Tatlısı Tarifi Yapılışı Selamün aleyküm hayırlı sabahlar günaydınlar olsun bu tarifimde midye tatlısının aynısı sadece görünüşü değişik bunu da paylaşmak istedim gelelim tarife;
Tüm hamur malzemelerini bir kaba alıp orta yumuşak hamur elde edene kadar yoğuralım, özleşene kadar sonra 20 bezeye ayırıp üstü kapalı yarım saat bekletelim ,sonra tüm bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açalım ,nişasta yardımıyla tüm bezelere aynı işlemi uygulayalım aralarına nişasta sürüp tüm bezeleri birden alt üst yapa yapa her yöne açalım ki alttaki hamurla üsttekiler eşit incelikte olsun ,açtıktan sonra ayni mantı keser gibi kesip ceviz koyup muska gibi kapatıp tepsiye yerleştirelim, sonra yağları eritip tatlıların üstüne dökelim, fırına tepsiyi koyup 250 dereceye açıp çok hafif renk alınca 180 derecede güzelce kızarana kadar pişirelim, tepsiyi fırına koyduktan sonra şerbetin malzemelerini tencereye alıp kaynatıyoruz ,fokurdayınca 10 dk kaynatıyoruz sonra kapatıyoruz ocağı soğuyana kadar bekletiyoruz, ocakta elektirikli ocak hemen soğumaz gazlı ocak gibi gazlı da sanırım 5 dk orta ateşte kaynatılması lazım, sonra iyice kızaran tatlıyı fırından çıkarıp 20 dk sonra şerbeti döküp çekmesini bekliyoruz, denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun sevgilerimle resim beklerim
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.