
Muska Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- Baklavalık yufka
- 1 paket ceviz
- 250 gram tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 5 yemek kaşığı irmik
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- Ve bir dilim limon
Muska Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetimizi kaynatmaya koyuyoruz.
- Kaymağımızı yapıyoruz; sütümüzü ,şekerimizi ve irmiğimizi koyuyoruz kaynatıyoruz .
- Daha sonra soğuması için bırakıyoruz,o katılaşıyor .
- Aynı zamanda şerbetimizde kaynadıktan sonra iki damla limon sıkıyoruz ve dilim limonu içine atıyoruz onu da soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra cevizlerimizi çekiyoruz, ardından tereyağımızı eritiyoruz .
- Daha sonra köpüklerini alıyoruz tereyağımızın.
- Baklavalık yufkalarımızın her katına tereyağı sürüyoruz 5 kat olduktan sonra uzun şeritler halinde kesiyoruz boyuna olan kısmından 4 tane uzun şerit kesiyoruz .
- Ucuna kaymağımızı ve cevizimizi koyuyoruz muska şekli verdikten sonra tepsimize diziyoruz .
- Tepsimiz dolunca üzerine yağımızı sürüp 180 derece önceden ısıttığımız fırına koyup üstü güzel kızarıncaya kadar pişiriyoruz ve fırından alıp sıcak tatlımıza soğuk şerbetimizi ekliyoruz afiyetler olsun????.