
Murtuğa (Van Kahvaltısı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 3 adet yumurta (Ama iki tane kullanırsanız daha iyi olur)
- Çay kaşığının ucunda tuz
Murtuğa (Van Kahvaltısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavamıza yağlamıştı alıp, kokusu çıkıncaya dek eritiyoruz.
- Erime işlemi gerçekleştikten sonra üzerine unumuzu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Burada önemli olan hem kıvamın akışkan olması hem de rengi dönene kadar kavrulması.
- Unumuz kavrulurken kasede yumurtalarımızı tuzla iyice çırpıyoruz.
- Şimdi buluşma vakti
çırptığımız yumurtaları içten dışa olacak şekilde unumuza döküyoruz ve tavayı sallayarak pişmesini sağlıyoruz.
- Altı piştikten sonra bir tabak yardımı ile altını üstüne çeviriyoruz ve üst tarafınıda yine çevirerek pişiriyoruz. İşte hazııııır
sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim, deneyen herkese afiyet olsun ????.