Mürdüm Erikli Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 200 gram teremyağ
- 5 bardak un (200 ml)
- 750 gram mürdüm eriği
- 3 kaşık şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta – su
Mürdüm Erikli Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur malzemeleri ele yapışmayan ancak yumuşak bir kıvamda yoğurulur. Un ölçüsü değişkenlik gösterir ancak yarım bardak fazlası olabilir eksik olmaz.
- İç malzeme mürdüm erikleri dörde bölünür.
- Üzerine şeker ilavesi ile yüksek ateşte pişirilir.
- Kabukları rengini iyice verip piştiğini anladığınızda nişasta çok az su ile sulandırılıp üzerine dökülür ve karıştırılır. Benim eriklerim olgundu ve kabuklarını piştikten sonra sosun içinden ayıkladım. Burada tercih size kalmış.
- Hamurdan yumruktan az fazla bir top ayrılır.
- Kalan hamur ben yuvarlak büyük boy borcam kullandım.
- Altına pişirme kağıdı serdikten sonra hamuru güzelce yaydım ve kenarlarına yükselti verdim.
- Daha sonra iç harcı döktüm. Ve ayırdığım hamurdan şeritler oluşturarak üzerine döşedim. İsterseniz hamuru buzluğa koyup daha sonra rende de yapabilirsiniz.
- 175 derecede ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar ortalama 30 dk tutulduktan sonra derece 150 dereceye düşürülür ve 20 dakika daha bu şekilde pişirilir.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri serpilir ve servis için dilimlenir.
- Dilerseniz pudra şekerine 1 çay kaşığı tarçın da ekleyebilirsiniz.Deneyenlere afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.