
Mürdüm Erikli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı şeker
- 7-8 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 9 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 7-8 adet mürdüm eriği
Mürdüm Erikli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpük olana kadar iyice çırpıyoruz.
- Daha sonra yağı yoğurdu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Geri kalan malzemeleri de ekleyip iyice çırptıktan sonra kek hamurumuz hazır oluyor.
- Borcama kek karışımını döktükten sonra üzerine mürdüm eriği dilimlerini diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen keki fırından alıyoruz ve soğumasını bekliyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ilave ediyoruz.

Mürdüm Erikli Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı