Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mürdüm Eriği Suyu (Mor Erik)

Mürdüm Eriği Suyu (Mor Erik)
0
55

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
murdum-erigi-suyu-mor-erik.jpg

Mürdüm Eriği Suyu (Mor Erik) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo mürdüm eriği (mor erik)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2,5 litre su

Mürdüm Eriği Suyu (Mor Erik) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Erikleri ben dondurucudan çıkardım yıkayıp kaldırmıştım siz düzgünce yıkayıp tencereye alın.
  2. Üzerine şekerini dökün.
  3. Suyumu dokun karıştırın ve ocağın altını orta dereceye getirin güzelce kaynasın.
  4. Kaynayınca hem kabukları kendinden ayrılmaya başlıyor hemde hafifçe ağırlaşıyor suyu.
    Güzelce yumuşadımı ocağı kapatıp bir kabin üstüne süzgeç koyup erikleri suyuyla birlikte dökün ve bir tahta kaşıkla düzgünce ezin hem suyu çıksın hemde püresi kalmasın.
  5. Uygunca süzdürdükten sonra ben süzgeci yıkayıp birkere daha süzüyorum içinde pütürlük kalmasın pak olsun diye suyu.
  6. Sürahiye koyup ılıyınca dolaba koyup soğuk içiniz.
    Lakin kusursuz bir tadı şeker kıvamı bence bu kâfi çok koymanıza gerek yok fakat yeniden de tadına bakıp kendiniz ayarlayın.
    Afiyet şifa olsun.
 
858,505Konular
982,725Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt