iltasyazilim
FD Üye
Mürdüm Eriği hakkında data
Mürdüm Eriği faydaları, yararları
Erik türlerinin iklim istekleri birbirinden farklıdır Mevcut türler içerisinde değişik iklim koşullarına en iyi uyabilen P cerasifera'dır Avrupa erikleri (P domestica) kışı nisbeten soğuk geçen soğuk ılıman iklim meyvesidir Japon erikleri (P salinica) soğuk geçmeyen bölgelerde iyi netice verir
Kış mevsiminde soğuklara dayanıklı olan eriklerde soğuğa olan sağlamlık ilkbaharda havaların ısınmasıyla azalmaya başlar Çiçeklenme devresinde alınganlık adamakıllı artar
Mürdüm eriğinin faydaları:
C vitaminin bakımından zengindir
Kan yapıcı özelliği olması münasebetiyle anemi problemine iyi gelir
Bağırsakları çalıştırır
İnsan için kayda değer olan potasyum içerir
Kalp ve tansiyon problemine yaşayanların bol bol mürdüm eriği tüketmesi önerilir
İyi bir adet düzenleyicidir
Terletir *
Mürdüm Eriği faydaları, yararları
Erik türlerinin iklim istekleri birbirinden farklıdır Mevcut türler içerisinde değişik iklim koşullarına en iyi uyabilen P cerasifera'dır Avrupa erikleri (P domestica) kışı nisbeten soğuk geçen soğuk ılıman iklim meyvesidir Japon erikleri (P salinica) soğuk geçmeyen bölgelerde iyi netice verir
Kış mevsiminde soğuklara dayanıklı olan eriklerde soğuğa olan sağlamlık ilkbaharda havaların ısınmasıyla azalmaya başlar Çiçeklenme devresinde alınganlık adamakıllı artar
Mürdüm eriğinin faydaları:
C vitaminin bakımından zengindir
Kan yapıcı özelliği olması münasebetiyle anemi problemine iyi gelir
Bağırsakları çalıştırır
İnsan için kayda değer olan potasyum içerir
Kalp ve tansiyon problemine yaşayanların bol bol mürdüm eriği tüketmesi önerilir
İyi bir adet düzenleyicidir
Terletir *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.