bilgisayarci
FD Üye

Mumbar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kuzu mumbar
- 5 su bardağı pirinç
- 1 demet maydanoz
- 250 gram kuzu kuşbaşı et
- Karabiber
- Pulbiber
- Nane
- Tuz
Mumbar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle mumbarlarımızı yıkayıp, mümkünse 1 gece tuzlu suda dolapta bekletelim. Daha sonra her birinin içerisini musluğun altında güzelce yıkayalım.
- İç malzemesini hazırlamak için maydanoz ve eti doğrayalım. Üzerine yıkanmış pirinci tuzu ve baharatları ekleyip, karıştıralım ve mumbarlarımızı ters çevire çevire doldurmaya başlayalım.
- Doldurduktan sonra dış kısmı içerisi ne girdiği için iç kısmı dışarıya çıkıyor ve pişirmeden önce tekrar yıkayalım.
- Teker teker daha sonra düdüklüye alıp üzerini geçene kadar kaynamış su ilave edip, ocağa alalım ve üzeri açık şekilde kaynayıncaya kadar bırakalım.
- Kaynayınca bıçak veya çatal yardımı ile kalın mumbarlara delikler açalım, ince olanlara gerek yok onların ağzı açık olduğu için oradan gereken havayı alıyor zaten.
- Daha sonra düdüklümüzü kapatıp ses çıktıktan sonra 45 dakika pişirip, servise hazır edebilirsiniz afiyet olsun.