
Mumbar Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet temizlenmiş koyun bağırsağı
- 1 kilo içyağı
- 2 kase bulgur
- 250 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı pul biber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 5 adet orta boy soğan
- Domates isteğe bağlı ben konserve kullandım
Mumbar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulgurun içine ince kıyılmış soğan, biber, salça, domates salçası ve baharatlar konulup iyice karıştırılır.
- İç yağı ve kıyma bu karışıma eklenir.
- Hazırlanan bu iç daha önce iyice temizlenmiş koyun bağırsağının içine elle veya kabak oyacağı yardımıyla doldurulur.
- Büyükçe bir tencereye konulur.
- Üzerini örtecek kadar su eklenir tuz da ilave edip pişirilir.
- Daha sonra pişen bu yemeğin tencerede kalan suyunu, küçük bir tencereye döküp suyun üzerinde oluşan yağ tabakasını kaşık yardımıyla alıp, diğer tencerede olan mumbarın üzerine bırakılır .
- Ateşin üzerine tencerenin ağzı açık olarak konulup, mumbarın kızarması sağlanır.
- Kızardıktan sonra servis yapılır.