
Harika Zerzevat Sosu İle Nefis Bonfile Tanımı İçin Gereçler
- Bonfile
- 1 adet soğan
- 1 kırmızı kapya
- 2 yeşil charliston
- 1 bütün sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Tereyağ
- Sıvı yağ
- Kekik
- Tuz
- Karabiber
Harika Zerzevat Sosu İle Nefis Bonfile Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba herkese,
Birinci tanımım ile sizlerleyim ????.
- Öncelikle bonfileleri yıkayıp peçete üzerinde kurusunlar.
- Bu ortada adet sayısı büsbütün sizin seçiminiz. Ben 3 büyük kesim tercih ettim.Tavaya anca sığıyor.
- Akabinde sıvı yağ, kekik ve tuz ile marine edin, ağzı kapalı bir kap içerisinde, buzdolabında en az 3 saat bekletin.
- Pişirmeye yakın, soğan, biberleri ve sarımsakları hazırlayıp bir kenarda koruma edin.
- Yapışmaz, kenarları biraz yüksek olan tavanıza, az bir sıvı yağ damlattıktan sonra etlerimizi marineden alıp tavada artlı önlü mühürleyin ve akabinde çabucak etleri tavandan çıkarın.
- Tıpkı tava içerisine, biraz tereyağ ekleyin ve orta ateşe alın.
- Çabucak hazırladığımız zerzevatları, canlı kalacak formda soteleyin.
- Bir yemek kaşığı salça eşliğinde kavurma sürecine devam.
- Akabinde sıcak suyu eklerseniz, tam harmanlanmış olacaktır. O esnada çok az bir tuz karabiber ekleyip sebzeler hafif pişsin.
- Yaklaşık 10 dakika sonra etleri üzerine dizip, bonfile ve sos süper lokum kıvamına gelecektir ve bir 10 dakika daha bu formda birleşsinler. Unutmayın kısık ateşte ????.
- Tavanızın üzerinden etleri tekrar alın, ve yoğunlaşmış sos ile zerzevatları blender dan geçirip sıcak su ile biraz açın.
- Bu sos tekrar birebir tavaya gelecek ve etlerimiz üzerine dizilecek.
- Böylelikle pişmeye bırakın, yaklaşık 30 dakika.
- Servis ederken et ve üzerine sostan dökerseniz, yanına süper bir biçimde bir bulgur pilavı çok yakışıyor.Biz bugün yeşil salata tercih edeceğiz.Herkese afiyet olsun, çok beğeneceksiniz ❤❤❤.