Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mükemmel Sebze Sosu İle Nefis Bonfile

Mükemmel Sebze Sosu İle Nefis Bonfile
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
nefisss-bonfile-mukemmel-sebze-sosu-ile.jpg

Harika Zerzevat Sosu İle Nefis Bonfile Tanımı İçin Gereçler

  • Bonfile
  • 1 adet soğan
  • 1 kırmızı kapya
  • 2 yeşil charliston
  • 1 bütün sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tereyağ
  • Sıvı yağ
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Harika Zerzevat Sosu İle Nefis Bonfile Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır

Merhaba herkese,

Birinci tanımım ile sizlerleyim ????.
  1. Öncelikle bonfileleri yıkayıp peçete üzerinde kurusunlar.
  2. Bu ortada adet sayısı büsbütün sizin seçiminiz. Ben 3 büyük kesim tercih ettim.Tavaya anca sığıyor.
  3. Akabinde sıvı yağ, kekik ve tuz ile marine edin, ağzı kapalı bir kap içerisinde, buzdolabında en az 3 saat bekletin.
  4. Pişirmeye yakın, soğan, biberleri ve sarımsakları hazırlayıp bir kenarda koruma edin.
  5. Yapışmaz, kenarları biraz yüksek olan tavanıza, az bir sıvı yağ damlattıktan sonra etlerimizi marineden alıp tavada artlı önlü mühürleyin ve akabinde çabucak etleri tavandan çıkarın.
  6. Tıpkı tava içerisine, biraz tereyağ ekleyin ve orta ateşe alın.
  7. Çabucak hazırladığımız zerzevatları, canlı kalacak formda soteleyin.
  8. Bir yemek kaşığı salça eşliğinde kavurma sürecine devam.
  9. Akabinde sıcak suyu eklerseniz, tam harmanlanmış olacaktır. O esnada çok az bir tuz karabiber ekleyip sebzeler hafif pişsin.
  10. Yaklaşık 10 dakika sonra etleri üzerine dizip, bonfile ve sos süper lokum kıvamına gelecektir ve bir 10 dakika daha bu formda birleşsinler. Unutmayın kısık ateşte ????.
  11. Tavanızın üzerinden etleri tekrar alın, ve yoğunlaşmış sos ile zerzevatları blender dan geçirip sıcak su ile biraz açın.
  12. Bu sos tekrar birebir tavaya gelecek ve etlerimiz üzerine dizilecek.
  13. Böylelikle pişmeye bırakın, yaklaşık 30 dakika.
  14. Servis ederken et ve üzerine sostan dökerseniz, yanına süper bir biçimde bir bulgur pilavı çok yakışıyor.Biz bugün yeşil salata tercih edeceğiz.Herkese afiyet olsun, çok beğeneceksiniz ❤❤❤.
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt