Mükemmel Bir Renk Ve Lezzet İle Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane ayva
- 4 çay bardağı şeker
- 10 parça hibiskus
- Ayva çekirdeği
- Ayva kabuğu
- 2 su bardağı su
- Dondurma veya kaymak
- Ceviz veya fındık fıstık
Mükemmel Bir Renk Ve Lezzet İle Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvaları ortadan ikiye bölüp ortasını oyun ve çekirdeğini ayıklayıp, çöpünü atın. Kabuğunu soyup bu kabukları tencerenin altına dizin. Soyup yıkadığınız ayvaları bu kabukların üzerine yerleştirin çekirdekleri ekleyin.
- Her ayva parçasının üzerine yarım çay bardağı şeker dökün hibiskuslari da içine atıp suyu ekleyin. Orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.
- Daha sonra servis tabağına alıp üzerine dondurma yada kaymak ceviz döküp servis yapabilirsiniz afiyet olsun. Bu arada nar eklemek isterseniz 1 su bardağı nar da ekleyebilir ve daha sonra pişirebilirsiniz.
- İsteğe bağlı karanfil tarçın da kullanabilirsiniz benim çocuklar sevmiyor diye eklemedim ama tarçın karanfil de güzel bir aroma veriyor. ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.