teknolojiuzmani
FD Üye

Kusursuz Baharatlı Çıtır Çıtır Tavuk Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet tavuk pirzola
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı ekmek kırıntısı (panko)
- Soğan tozu
- Sarımsak tozu
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Tuz
- Sıvı yağ
- Ketçap
- Mayonez
- Barbekü sos
Eksiksiz Baharatlı Çıtır Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvıyağı bir tavaya alıp kızdırıyoruz.
- Yumurtamızı çırpıyoruz, baharatlıyoruz.
- Unumuzu baharatlıyoruz.
- Tavuğu birinci evvel baharatlı una sonra baharatlı çırpılmış yumurtaya batırıyoruz.
- En son pankoya bulayıp, tavuğumuzu kızan sıvı yağa atıyoruz.
- Rengi altın sarısı olunca ocaktan alıyoruz.
- Peçete yardımıyla fazla yağını alıyoruz.
- Üzerine ketçap mayonez barbekü sos dökebiliriz. Afiyet olsun.