bilgisayarci
FD Üye
Muhteşem Tadıyla Tencerede Kalıpta Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ayçiçek sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 8 yemek kaşığı un
Muhteşem Tadıyla Tencerede Kalıpta Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 yumurtayı ve 1 su bardağı şekeri mikserle köpürsene kadar çırpıyoruz sonra sıvı yağ ve sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpıyoruz zerdeçal, zencefil ve tarçınıda ekleyip, düzgünce çırpalım. 1 litre suyu büyük tencereye koyup kaynaynamaya bırakalım.
- Kalıbı tereyağla yağlayıp çekmiş olduğumuz cevizi kalıba döküp, hertarafına dağıtalım fazla cevizi kek hamuruna ekleyip, karıştıralım.
- Kek hamurumuzu kalıba döküp kalıbı tencereye yerleştirelim, tencerenin kapağını kapatıp ve ocağın altını kısık ateşte yaklaşık 30 yahut 35 dakika pişirelim.
- Piştikten 15 dakika sonra kalıbı aykırı çevirip keki çıkartıp soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.