Harika Tadıyla Kuymak Uzun Gölde Yiyen Varsa Tıpkı Tadı Bulacak Tanımı İçin Gereçler
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı mısır unu
- 3 çorba kaşığı aho peyniri
- 1 kibrit kutusundan büyük yağlı peynir ezine hoş lezzet veriyor
- 100 gram kadar kolot yada kaşar bimde kuymaklık diye satlıyor yada ondan uzunlamasına kesiyoruz
- 1 su bardağı su bardak ölçüm 250 ml
- Yarım çay bardağı daha ek ettim
- Kuymakda aho peyniri kullanılır ancak bulamayan beyaz peynir yada telli peynir kulana bilir
Harika Tadıyla Kuymak Uzun Gölde Yiyen Varsa Tıpkı Tadı Bulacak Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bilhassa ben teflon tavada tercih ederim kuymağın özelliği kazımak deriz yani tabanının tutması teflondan çok hoş çıkıyor yerken meşakkat olmuyor evvel yağımızı unumuzu tavaya alalım yağ eriyince 2 dakika unu kavuralım.
- İçine kaşar hariç peynirleri ek edelim 1 bardak suyu ek edelim karıştıralım peynir eriyene kadar şayet koyu olursa yarım çay bardağı su ek edelim karıştıralım.
- Üzerine kapak kapatalım altını yarım kısalım 12 dakika kadar sonra üzerine kaşarı ek edelim kapağını kapatalım 3 dakika kadar kaşar eriyecek bir üsten tabanına kaşık değmesin karıştıralım.
- Altını kapatalım kaşar uzayacaktır evvelce ek edilirse kaşar kesilir ve uzamaz hepsi bu kadar afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.