
Mükemmel Tadıyla Ağlayan Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet büyük yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket kabartma
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- 2 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı tepeleme kakao
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
Harika Tadıyla Ağlayan Kek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şeker ve yumurtayı çırpıyoruz.
- Daha sonra sütü koyup bir sefer daha çırpıyoruz, daha sonra öteki materyalleri ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
- Sonra yağladığımız borcama karışımı döküyoruz ve 180 derecede fırına sürüyoruz.
- Çikolata sosumuzu yapalım ;tüm gereçleri karıştıralım düzgünce çırpalım .
- Unumuz kakaomuz çözülene kadar çırpalım ve ocağa alalım.
- Kaynayana kadar karıştıralım .
- Kaynamaya başlayınca biraz daha devam edelim baloncuklar çıksın.
- Daha sonra alalım ocaktan soğumaya bırakalım ,aralıklı olarak karıştıralım ki kıvamı hoş olsun.
- Kremşantimizi hazırlayalım ve dolaba atalım.
- Pişen kekimizin birinci sıcaklığı çıkınca 1bardak sütle ıslatalım ve büsbütün soğuyunca kremşantimizi sürelim üzerinede çikolata sosumuzu dökelim.