
Muhteşem Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao (silme)
- 1 çay kaşığı (silme) tuz
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) kakao
Muhteşem Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtalar ve şeker mikserle iyice çırpılır.
- Sıvı malzemeler eklenir süt ve sıvı yağ ile de 2-3 dakika karıştırıldıktan sonra kuru malzemeler elenerek eklenir.
- Sonrasında bir çay kaşığı tepeleme olmayacak şekilde tuz ilave edilir ( yumurta tatlının içerisinde kokmasın diye)
- Dikdörtgen borcamda 200 derece de 20 dakika kadar pişirilir.
- Bir kürdan yardımıyla kekin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
- Sosun malzemeleri bir cezveye eklenir ve ocakta bir müddet tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırılır (hiç topak kalmadan pürüzsüz oluncaya dek) pişirilir.
- Pişen kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra kek dilimlere ayrılır ve sos kekin üzerine dökülür.
- Soğuyan ıslak keki dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????.