
Harika Kıyır Çöreklerim Tanımı İçin Gereçler
- 1 yemek kaşığı dolusu yumuşak tereyağı
- 1 adet yumurta( sarısı üzeri için)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 6-7 yemek kaşığı dolusu un
- Çörek otu
Mükemmel Kıyır Çöreklerim Tanımı Yapılışı
- Bu tanımımda kabartma tozu kullanmıyoruz.
- Un ölçüsü verdim, lakin farklılık gösterebilir azar azar dökerek kıvam almasını sağlıyoruz.
- Bütün materyalleri bir ortaya getirip yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan birazcık sert bir hamur yapıyoruz.
- Fotoğraf de gördüğünüz hali veriyoruz.
- Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- Çörek otu serpip evvelden ısıttığımız 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.