Süper Kıvamıyla Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 1çay bardağından 2 parmak eksik
- 2 yumurta sarısı
- 250 gram labne (1 paket krema yahut bir poşet kremşanti de olur)
- 1 paket kedi lisanı (Ben kedi lisanı yerine kendi meskende yaptığım kedi lisanı mi kullandım onun tanımı sayfada mevcut şayet dışardan almak istemiyorum derseniz onu yapabilirsiniz çok hoş oluyor)
- 500 gram süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket sütlü yahut bitter çikolata
- 50 gram krema
- 50 gram biter çikolata
Süper Kıvamıyla Kaşık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle muhallebiden başlayalım; labne hariç bütün malzemeyi tencereye alıp karıştıralım, akabinde ocağa alalım ve kaynaya kadar el çırpıcısıyla karıştıralım.
- Daha sonra ocaktan alıp yeterlice soğutalım.
- Soğuyan muhallebimizin içine labnemizi ekleyip güzelce çırpalım, dediğim üzere krema kremşanti de olur.
- Artık sıra çikolata sosta çikolata sos içinde çikolata hariç bütün malzemeyi tencereye alıp karıştıralım ve ocağın üstüne alalım kaynamaya başladıktan sonra indirip çikolatayı içine ekleyelim ve karıştıralım.
- Artık birleştirme evresine geçelim,.
- Muhallebimizin içine kedi lisanlarını doğrayalım ve karıştıralım tatlı yapacağımız uygun bir borcamın içine evvel kedidilli muhallebiyi güzelce yayalım.
- Üstüne çikolata sosu dökelim, akabinde ganajı hazırlayalım (Bunu illa da yapmanıza gerek yok ben yalnızca biraz süslemek için kullandım başka türlü de tadı çok güzel).
- Kremayı ocakta ısıtalım içine bitter çikolatayı ekleyip karıştıralım sıkma torbasına alıp tatlımızın üzerine şeritler çizelim ve buzdolabına kaldıralım tatlımız bir gece dolapta beklerse kıvamını çok çok hoş alır fakat dört 5 saatte kâfi olur.