
Muhteşem İrmikli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 1 paket kremşanti
- 6 kaşık irmik
- 7 kaşık toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı süt
- 1 paket hindistan cevizi
- 200 gram sıvı krema
- 80 gram 2 paket sütlü veya bitter çikolata (160 gram)
- Kelepçeli kek kalıbı büyük boy (Yoksa yuvarlak ya da kare borcamda kullanabiliriz)
Muhteşem İrmikli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları ve şekeri köpürterek çırptıktan sonra kalan tüm malzemeleri karıştırıp kekimizi fırına sürüyoruz, kekimize kürdan yardımıyla delikler açıp 1, 5 su bardağı sütle ıslatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Muhallebi için, kremşanti hariç tüm malzemeleri karıştırıp ocağa alıyoruz, katılaşıp kaynayana karıştırıyoruz. Fokurdamaya başlayınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan muhallebiye 1 paket kremşantimizi ekleyip (Bir kutuda 2 paket kremşanti oluyor bizler 1 paketini kullanıyoruz) karıştırıyoruz.
- Keki fırına attığımızda muhallebimizi hazırlayalım soğumaya bırakalım. Süt döküp soğuttuğumuz kekin üzerine kalın bir tabaka halinde muhallebimizi döküp kaşık yardımıyla yayıyoruz, epey yoğun ama bir o kadar da harika bir iç.
- 160 gram çikolatamızı, sos tenceresinde ısıttığımız 200 gram kremamızın içine bölüp atıyoruz büyük parçalar halinde olabilir, kremanın içinde çikolatamızı eritip ganajımızı hazır hale getiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan (Ilık olabilir ama asla sıcak olmasın) ganajımızı muhallebimizi üzerine yayıp dolapta bekletiyoruz.