Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muhteşem İç Harcıyla (Samsa Böreği)

Muhteşem İç Harcıyla (Samsa Böreği)
0
32

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
muhtesem-ic-harciyla-samsa-boregi.jpg

Muhteşem İç Harcıyla (Samsa Böreği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3.5 su bardağı un dikkatli ekleyin
İç harcı için
  • 250 gram kıyma
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 paket hazır garnitür
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Yufkaları açmak için
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
Yufkalara sürmek için
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Muhteşem İç Harcıyla (Samsa Böreği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sütü, maya ve şekeri bir kabın içerisine alıp karıştıralım süt ılık olmalı.
  2. Un hariç tüm malzemeleri karıştıralım unu yavaş dökerek poğaça hamurundan biraz daha sert bir hamur yapıyoruz.
  3. Hamuru toparladıktan sonra 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile üzerini yağlayıp mayalanmaya bırakalım.
  4. Bu arada soğuması için iç harcını yapalım kıymayı ince doğradığımız soğanı tavaya sıvı yağ koyup kavuralım.
  5. Üzerine tuzunu ve kara biberini koyup iyice kavrulduktan sonra soğuması için kenara alalım.
  6. Mayalanan hamurun havasını alıp 9 eşit parçaya bölüp beze yapalım 5 dakika kadar dinlendirelim.
  7. Daha sonra bezeleri nişastayla servis tabağı büyüklüğünde açıp hepsini kenara alalım.
  8. Tavada tereyağını eritip içine sıvı yağ koyup karıştıralım.
  9. Açtığımız yufkaların üzerine fırçayla yağı her yerine sürelim ve iç harcından 2 yemek kaşığı koyup enson kaşar koyalım.
  10. Yufkayı iç harcını kapatacak şekilde nazikce etrafından toplayarak kapatalım.
  11. Büzdüğümüz yufkayı kendi etrafında 2 tur çevirelim ve tekrar kendi üzerine çekiştirerek örtelim bir örtü gibi.
  12. Hepsini ayni şekilde yapıp bitirelim tepsiye aralıklarla yerleştirelim.
  13. 180 derecede fansız ayarda pişiriyoruz.
  14. Samsa börekleri pişdikten sonra artan yağı üzerlerine sürüyoruz.Afiyet olsun.
Muhteşem İç Harcıyla (Samsa Böreği) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,799Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt