Muhteşem İç Dolgusuyla Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet ayva
- 1 su bardağı vişne (yoksa nar koyulabilir)
- 10 yemek kaşığı şeker
- 5-6 adet karanfil
- 1 su bardağı su
- 3 orta boy elma
- 2 su bardağı çekilmiş ceviz
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı su
- Tahin
Muhteşem İç Dolgusuyla Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ayvaları soyup ortadan ikiye bölelim çekirdeklerini aldıktan sonra her yarım ayva için 2 yemek kaşığı şeker kullanalım.
- Ayvaların ekşilik durumuna göre artırılıp azaltılabilir.
- 1 su bardağı su ekleyelim 1 su bardağı vişne (yoksa nar )ve karanfillerimizi ekleyip kısık ateşte ayvalar iyice yumuşayana kadar pişirelim. (ayvalar bir miktar piştikten sonra ters çevirerek üstte kalan kısımların pişmesini sağlayalım. )
- 3 adet orta boy elmayı soyup rendeleyelim
- İçerisine su ve şeker ekleyip elmalar suyunu çekene kadar pişirelim.
- Robbottan çektirdiğimiz cevizleri pişen elmalı harca ekleyelim.
- Pişen ayvalarımızı fırın tepsisine alıp ortalarına cevizli elmalı harcımızı dolduralım.
- Tencerede pişen ayvadan arta kalan suyumuzu fırın tepsisine aktaralım.
- 300 derece fırında 15-20 dakika üstü hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
- Tatlımız soğuduktan sonra tahin ya da kaymak ile servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.