Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muhteşem Humus Meze

Muhteşem Humus Meze
0
43

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
muhtesem-humus-meze.jpg

Muhteşem Humus Meze Tarifi İçin Malzemeler

• 2 su bardağı nohut
  • 2 iri dış sarımsak
  • Yarım çay bardağından bir parmak fazla tahin
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine :
  • Zeytinyağı
  • Pulbiber

Muhteşem Humus Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Akşamdan nohutu yıkayın ve üzerine iki parmak çıkacak kadar suyla ıslatın, ertesi gün yeni temiz suyla yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Haşlanan nohutu süzün ( her ne kadar kabuğuyla robottan çekilecek olsada ben üşenmeden kabuklarını temizledim, malumunuz yemek otoriteleri öyle der ????????) ama karar sizin.
  3. Robotun içine nohutu alın, üzerine iki diş sarımsak, tahin, tuz ve kimyon, zeytinyağının yarısını ve bir limonun suyunu sıkıp hepsini beraberce bir güzel robotta çekin.
  4. İyice ezilen homojen ve yoğun bir kıvamda oluncaya kadar çektikten sonra tadına tuzuna bakın istediğiniz gibiyse humusunuzu tabağa alın.
  5. Kalan zeytinyağını üzerine dökün, ben damak tadımıza göre maraş acı pulbiber ekledim ???????? ve maydanoz yapraklarıyla servis ettim siz dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz, afiyetler olsun.
Muhteşem Humus Meze Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt