Muhammara Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı domates salçası
- 1 su bardağı biber salçası
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı zeytin yağı
- 2 su bardağı ekmek içi yada ekmek tozu
- 1 çay kasığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pulbiber
- 5 diş sarımsak
Muhammara Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün gereçleri bir kaseye alalım.
- Güzelce bir kaşık yardımıyla yada elimizle harmanlaştıralım.
- İstediğiniz biçimde sunum yapıp üzerine hafifçe zeytin yağı ekleyebilirsiniz.
- Şişelere koyup uzun müddet dolapta saklayabilirsiniz. Deneyen herkese afiyet olsun.