iltasyazilim
FD Üye
Muhammara
Malzemeler:
150 gr ceviz içi (1 su bardağı dolusu)
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet limon
1 fincan zeytinyağı
2 diş sarımsak
Kimyon, kırmızıbiber
Maydanoz, yeşil biber
Arzu ederseniz 1 kaşık salça
Yapılışı:
1 Cevizleri havanda dövüp, bir kâseye koyunuz
2 Ekmeği ıslatıp, suyunu sıkıp, cevize ilâve ediniz
3 Sarımsağı dövüp, onu da ve diğer malzemeleri de katıp, hepsini iyice karıştırınız
4 Kayık salata tabağına koyup, servis yapınız
NOT: Hazırlanıp bir kavanoza konup, buzdolabında saklarsanız, uzun süre kalır Gerekli oldukça oradan alıp kanepelere koyarak da ikram edebilirsiniz
Malzemeler:
150 gr ceviz içi (1 su bardağı dolusu)
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet limon
1 fincan zeytinyağı
2 diş sarımsak
Kimyon, kırmızıbiber
Maydanoz, yeşil biber
Arzu ederseniz 1 kaşık salça
Yapılışı:
1 Cevizleri havanda dövüp, bir kâseye koyunuz
2 Ekmeği ıslatıp, suyunu sıkıp, cevize ilâve ediniz
3 Sarımsağı dövüp, onu da ve diğer malzemeleri de katıp, hepsini iyice karıştırınız
4 Kayık salata tabağına koyup, servis yapınız
NOT: Hazırlanıp bir kavanoza konup, buzdolabında saklarsanız, uzun süre kalır Gerekli oldukça oradan alıp kanepelere koyarak da ikram edebilirsiniz