
Muhallebili Tart Kek Tanımı İçin Materyaller
Keki için:
- 2 yumurta
- 1 buçuk çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un (Tepeleme olmasın)
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket şekerli vanilin
- Çikolata sos
Muhallebili Tart Kek Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak kekimizin hamurunu hazırlıyoruz.Yumurta ve şekeri yeterlice çırpıyoruz. Daha sonra süt ve sıvı yağı ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Kakao, kabartma tozu ve yavaş yavaş unu ek ederek çırpıyoruz.
- Kek hamurumuzu her tarafını margarinle yağladığımız tart kalıbımıza döküyoruz.
- Her tarafa eşit yayılması için sallayarak ve yere vurarak yayılmasını sağlıyoruz.
- Evvelce ısıttığımız 180 derece fırınımızda pişiriyoruz. Yaklaşık 15 dakikada pişiyor.
- Kekimiz pişerken süt, şeker ve un ile muhallebimizi pişiriyoruz. Muhallebi yoğunlaşıp göz göz olunca ocağın altını kapatıyoruz.
- Margarin ve şekerli vanilini ek edip, çırpıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Kekimiz ve muhallebimiz soğuyunca kekimizin üzerine muhallebiyi döküyoruz.
- Üzerini çikolata sos ile şekillendiriyoruz.
Muhallebiyi biraz akışkan yaparsanız daha hoş olacaktır.
Üzerini istediğiniz farklı eserlerle şekillendirebilirsiniz.