
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket hazır kemalpaşa
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 1 litre süt(5 su bardağı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2.5 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir tencereye şeker ve suyu ilave edip şerbetimizi kaynatalım. Kaynamaya başlayan şerbete kemalpaşaları ekleyip 10 dk ağzı kapalı 10 dk da ağzı açık pişirelim.
- Pişen kemalpaşaları soğuması için kenara alıp ağzını kapatalım (şerbeti daha iyi çekmesi için).
- Muhallebimiz için bir tencereye sütü, toz şekerini, nişastayı ve unu alıp iyice karıştıralım.
- Ocağımızı orta ateşe alıp muhallebimiz kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
- Kıvam almış muhallebimize vanilyamızı da ekleyip iyice karıştırıp altını kapatalım.
- Bir borcum yada tepsiye kemalpaşalarımızı dizip üzerine muhallebimizi dökelim ve soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kemalpaşa tatlımızı dolaba atıp 1 saat dinlendirelim. Dinlenen tatlıyı terse çevirip servis edelim.

Not: Kemalpaşa tatlısının şeker oranını isteğe bağlı olarak düşürebilir yada arttırabilirsiniz. Tercihe bağlı olarak borcuma değilde küçük kup bardaklara yada kaselere de doldurabilirsiniz.
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı