iltasyazilim
FD Üye
Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler Muhallebisi için;
*Yarım litre süt
*1 adet yumurta
*3 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı kaymak
*Yarım paket krema
*1 paket vanilya
*1 su bardağı toz şeker
Kadayıf için;
*200 gram hazır tel kadayıf
*3 yemek kaşığı tereyağı
*5 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı Herkese merhaba, ben tatlıyı yapmaya muhallebi ile başladım
1
*Öncelikle kaymak ve krema dışında tüm malzemeleri derin bir tencereye alıp, kaynama noktasına gelene kadar karıştıralım
*Daha sonra hafif kaynamaya başlayınca kaymağı ekleyelim
*Kaymak eriyene kadar karıştırmaya devam edelim
*Bu sırada zaten muhallebi kaynamaya başlayacaktır
*Yarım paket kremayı da ilave edip, karıştıralım Sonra ocağın altını kapatalım
*Tel kadayıf için 3 yemek kaşığı tereyağını yine büyük bir tencerede eritelim ve tel kadayıfları ekleyelim
*Ocağın altının kısık olması gerekiyor ki kadayıflar yanmasın
*daha sonra şekeri de ekleyip kadayıflar istediğimiz renge gelene kadar karıştıralım
*Damak tadınıza göre kadayıfın içine ceviz ekleyebilirsiniz
*Daha sonra borcama kadayıfın yarısını eşit şekilde dağıtıp, üzerine muhallebiyi döküyoruz ve tekrar kalan kadayıfı tatlının üstüne serpiyoruz Afiyet olsun
*Yarım litre süt
*1 adet yumurta
*3 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı kaymak
*Yarım paket krema
*1 paket vanilya
*1 su bardağı toz şeker
Kadayıf için;
*200 gram hazır tel kadayıf
*3 yemek kaşığı tereyağı
*5 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı Herkese merhaba, ben tatlıyı yapmaya muhallebi ile başladım
1
*Öncelikle kaymak ve krema dışında tüm malzemeleri derin bir tencereye alıp, kaynama noktasına gelene kadar karıştıralım
*Daha sonra hafif kaynamaya başlayınca kaymağı ekleyelim
*Kaymak eriyene kadar karıştırmaya devam edelim
*Bu sırada zaten muhallebi kaynamaya başlayacaktır
*Yarım paket kremayı da ilave edip, karıştıralım Sonra ocağın altını kapatalım
*Tel kadayıf için 3 yemek kaşığı tereyağını yine büyük bir tencerede eritelim ve tel kadayıfları ekleyelim
*Ocağın altının kısık olması gerekiyor ki kadayıflar yanmasın
*daha sonra şekeri de ekleyip kadayıflar istediğimiz renge gelene kadar karıştıralım
*Damak tadınıza göre kadayıfın içine ceviz ekleyebilirsiniz
*Daha sonra borcama kadayıfın yarısını eşit şekilde dağıtıp, üzerine muhallebiyi döküyoruz ve tekrar kalan kadayıfı tatlının üstüne serpiyoruz Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.