iltasyazilim
FD Üye
Muhallebili Kadayıf nasıl yapılır
Muhallebili Kadayıf yapılışı
Muhallebili Kadayıf Malzemeler:
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
arzuya göre aroma tahsis etmek için vanilya ya da 34 parça damla sakızı
1 paket kremşanti ya da süt kreması
Kadayıfı için:
250gr kadayıf
yarım veya 1 su bardağı arası orta ince çekilmiş fındık
23 yemek yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı veya daha eksik tozşeker
Muhallebili Kadayıf Tarifi
1 Kadayıfı evvelden bir buzdolabı poşetine koyup buzlukta dondurun ve poşette ezerek parçalayıp ufalayın Alternatif olarak büyük bir bıçakla tahta üstünde kıyın
2 Büyük bir tavada tereyağını eritin Kadayıfları aktarıp orta ateşte kahverengi hal alana kadar sürekli karıştırarak kavurun
3 Fındıklarınız kavrulmamışsa kadayıfların rengi dönmeye başladıktan sonra, kavrulmuşsa en son ekleyip biraz daha kavurun
4 Tozşekeri ek edip 1 dakika dek daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın
5 Tava kavgalı olacağından yanmasını durdurmak için diğer geniş bir çelik tas veya tabağa alıp soğumaya bırakın
6 giderken muhallebiyi pişirin: Orta tepe derin bir tencerede un ve tozşekeri tel çırpıcı ile karıştırıp gitgide süt ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin
7 Ateşten alıp birazcık ılındıktan daha sonra kremşantiyi ekleyip 45 dakika mikserle çırpın
8 Muhallebi iyice ılındıktan sonra dikdörtgen cam barbar önce kavrulmuş fındıklı kadayıfın yarısını dökün Muhallebinin tamamını yavaşça döküp düzeltin
9 Kalan kadayıfıda üstüne serpip buzdolabında tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın
Anekdot: Kadayıf ve muhallebiyi sıcakken buluşturursanız sıcaktan kadayıflar yumuşayıp kıtır özelliğini yitirecektir *
Muhallebili Kadayıf yapılışı
Muhallebili Kadayıf Malzemeler:
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
arzuya göre aroma tahsis etmek için vanilya ya da 34 parça damla sakızı
1 paket kremşanti ya da süt kreması
Kadayıfı için:
250gr kadayıf
yarım veya 1 su bardağı arası orta ince çekilmiş fındık
23 yemek yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı veya daha eksik tozşeker
Muhallebili Kadayıf Tarifi
1 Kadayıfı evvelden bir buzdolabı poşetine koyup buzlukta dondurun ve poşette ezerek parçalayıp ufalayın Alternatif olarak büyük bir bıçakla tahta üstünde kıyın
2 Büyük bir tavada tereyağını eritin Kadayıfları aktarıp orta ateşte kahverengi hal alana kadar sürekli karıştırarak kavurun
3 Fındıklarınız kavrulmamışsa kadayıfların rengi dönmeye başladıktan sonra, kavrulmuşsa en son ekleyip biraz daha kavurun
4 Tozşekeri ek edip 1 dakika dek daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın
5 Tava kavgalı olacağından yanmasını durdurmak için diğer geniş bir çelik tas veya tabağa alıp soğumaya bırakın
6 giderken muhallebiyi pişirin: Orta tepe derin bir tencerede un ve tozşekeri tel çırpıcı ile karıştırıp gitgide süt ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin
7 Ateşten alıp birazcık ılındıktan daha sonra kremşantiyi ekleyip 45 dakika mikserle çırpın
8 Muhallebi iyice ılındıktan sonra dikdörtgen cam barbar önce kavrulmuş fındıklı kadayıfın yarısını dökün Muhallebinin tamamını yavaşça döküp düzeltin
9 Kalan kadayıfıda üstüne serpip buzdolabında tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın
Anekdot: Kadayıf ve muhallebiyi sıcakken buluşturursanız sıcaktan kadayıflar yumuşayıp kıtır özelliğini yitirecektir *