
Muhallebili Jeller Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram margarin
- 1 litre süt(5 su bardağı standart 200 ml)
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı buğday nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- Dilerseniz nişasta eklemeden 1 su bardağı un ile yapabilirsiniz.
- Muzlu jel
- Kivili jel
- Vişneli jel kullandım.
Muhallebili Jeller Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle uygun bir tencerede margarini kısık ateşte eritelim. Daha sonra unu, nişastayı, ve şekeri ilave edip güzelce karıştıralım.
- Ardından sütümüzü ilave ederek topaklanmaması için sürekli karıştıralım. Kaynamaya başlayınca kısa sürede katılaşacaktır güzelce karıştırıp altını kapatıp vanilyayı da ilave edip karıştırın.
- Uygun kaplara bir parmak eksik olacak şekilde muhallebiyi kaselere eşit şekilde paylaştıralım.
- Muhallebi 1 saat kaselerde dinlenmeli çünkü jelleri üzerine dökünce dağılmamalı.
- Jelleri hazır kullandım büyük marketlerin hepsinde bulabilirsiniz paketlerin arkasında yazan tarife göre ama jelin katı olmasını istiyorsanız suyunu tariften biraz eksik ekleyin kaynar su ile yapılıyor.
- Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyin???? deneyeceklere afiyet olsun.