
Muhallebili İrmik Tatlısı Tadına Bayılacaksınız Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı irmik
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 5-6 damla limon suyu
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Hindistan cevizi
Muhallebili İrmik Tatlısı Tadına Bayılacaksınız Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu tencereye alın karıştırın. Bir taşım kaynayınca limon suyu ilave edip 5 dakika kadar kaynatıp ılımaya bırakın.
- Keki için; yumurta ve şekeri iyice çırpın. Üzerine yoğurt ve sıvı yağ döküp çırpın. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip çırpın. Son olarak irmik ekleyip spatula ile karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına dökün ve yayın.
- 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Bu arada muhallebiyi hazırlayın. Tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alın sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kaynayınca içine tereyağı ve vanilya ekleyip karıştırın ocaktan alın.
- Pişen keki fırından çıkarıp tatlı sıcakken ılık şerbeti üzerine dökün. Şerbeti çekince kalıbın üzerine servis tabağı koyup ters çevirin.
- Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün. Son olarak hindistan cevizi serpin. 1-2 saat dinlendirin dilimleyip servis yapın.
Muhallebili İrmik Tatlısı Tadına Bayılacaksınız Tarifi Fotoğraflı Yapılışı