
Muhallebili Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3 su bardak şeker
- 4 su bardağı su
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı mavi haşhaş
- 1.5 su bardağı un
- 1 adet kabartma
- 1 adet vanilin
- 1 limon kabuğu rendesi
Muhallebili Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce ölçülerde belirttiğim gibi şekeri tencereye alıp kaynamaya başladığında 15 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
- Ardından keki için yumurta ve şekeri köpüren e kadar çırpıyoruz.
- Ardından yağ ve yoğurt ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Daha sonra irmik un haşhaş un ve kabartma vanilin ekleyip çırpmaya başlıyoruz.
- En son limon rendesi ekleyip kalıba döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırına 170 derecede yaklaşık 40 dakika pişiriyor uz. Not :benim granit kek kalıbı olduğu için bi güzel tereyağladım sonra döktüm.
- Muhallebisi için. 1 litre süt 3 yemek kaşığı un, bir yemek kaşığı nişasta , vanilin, bir yemek kaşığı tereyağ ekleyip iyice çırpıp kısık ateşte pişiriyorum.
- Kekim piştikten sonra ilk sıcaklığı geçtiğinde soğumuş şerbeti döküp dinlemeye bırakıyorum.
- Kekim soğuduğunda ılık muhallebiyi döküp istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz…… Afiyet olsun