elektronikci
FD Üye

Muhallebi Dolgulu Pudingli Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket çikolatalı toz puding
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket sade toz kremşanti
- Hindistan cevizi
Muhallebi Dolgulu Pudingli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta, şeker güzelce çırpılır. Yağ, yoğurt ilave edilip çarpılmaya devam edilir.
- Puding, vanilin, kabartma tozu ve un ilave edilip karıştırır.
- Yağlanan tepsiye dökülen kek hamuru 180 derede ısıttığımız fırında 15 dakika pişirilir.
- Pişen kek soğumaya bırakılır.
- Muhallebi için; şeker, nişasta, un ve süt tencereye alınır. Kısık ateşte göz göz olana dek pişirilir.
- Pişen muhallebiye tereyağı vanilin ve kremşanti ilave edilip, iyice karıştırılır.
- Soğuyan keke yuvarlak oyacak aparatıyla dolgular açılır. Çıkan kek parçaları rondoda çekilir.
- Kekin üzerine muhallebi dökülüp spatula ile düzlenir.
- Rondoda çekilen kek parçaları muhallebinin üzerini kaplayacak şekilde serpilir.
- Dolapta 4-5 saat dinlendirilen muhallebi dolgulu pudingli kek üzerine hindistan cevizi ile servis edilir. Afiyet olsun. ????.