Muhallebi Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 125grm 2 paket kakaolu bisküvi
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı bir parmak eksik toz şeker
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı az tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz kremşanti
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı un
Muhallebi Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel muhallebi yapalım. Tencereye un, nişasta, şeker, süt alıp ocakta karıştıralım. Yoğunlaşıp kıvam alana kadar karıştıralım. Kaynayan göz göz olan muhallebi ocaktan indirelim.
- Vanilya ve yağ atıp güzelce karıştıralım yağ erisin içinde muhallebiyi kenarda bekletelim soğusun 10 dakika falan.
- Çikolata sosu hazırlayalım; tüm gereçleri tencereye alıp, ocakta orta ateşte karıştıralım kaynayan çikolata sosunu kıvam alana kadar daima karıştıralım. Daha sonra ocaktan alalım.
- Soğuyan muhallebiyi üzerine kremşanti atalım mikser yardımı ile çırpalım.
- Kullanacağımız kalıbın tabanına aralıksız kakaolu bisküvi yerleştirelim daha sonra muhallebi dökelim üzerine.
- Tekrar bisküvi serip, muhallebi dökelim, şayet artı ise bir kat daha bisküvi yerleştirebilirsiniz.
- Döktüğümüz muhallebi spatula yardımı ile düzenleyelim daha sonra dolaba atalım 2 saat dinlesin.
- Çikolata sosu dolaba atalım dinlensin.
- Dolaptan çıkan muhallebi servisi yapacağımızı vakit çikolata sosu muhallebi üzerine güzelce tam yetecek kadar dökelim. Servis yapmaya hazır afiyet olsun.