
Muhacir Klasiği Kapama Tanımı İçin Gereçler
- Tavuk baget
- 1 adet soğan
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Tuz
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Muhacir Klasiği Kapama Tanımı Yapılışı
- Öncelikle geniş bi tencereye soğanı rendeleyin, içerisine bagetleri koyun (Ben derilerini ayırıyorum) haşlamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca içerisine baharatları ve tuzu ek edin.
- Bir yandan evvelden ıslatmış olduğunuz pirinçleri güzelce yıkayıp, tereyağ ve sıvı yağı erittiğiniz tencerede kavurun.
- Kullanacağınız tepsinin tabanına pirinçleri yayın. Pişen bagetleri pirinçlerin üstüne dizin, sıcak olan suyunu üzerine boşaltın.
- Suyun pirinçlerin üstünü geçmesi kâfi olacaktır. Evvelce ısıtmış olduğunuz 200 derece fırında bagetler kızarana kadar ve pilav suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun.