Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muğla Usulü Çörek Tarhana

Muğla Usulü Çörek Tarhana
0
155

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
mugla-usulu-corek-tarhana.jpg

Muğla Metodu Çörek Tarhana Tanımı İçin Gereçler


1 kilo çörek tarhana için;
  • 750 ml su
  • Bir tutam tarhana otu (bulanlar katabilir)
  • 1 kilo tarhanalık yarma
  • 2 kilo süzme yoğurt

Muğla Yolu Çörek Tarhana Tanımı Yapılışı

  1. Su ocağa koyulur kaynamaya bırakılır kaynamaya başlayınca tarhana otu katılır 5 dk kaynatılır.
  2. Su yeşile dönecektir tarhana otu çıkarılıp atılır.
  3. Daha sonra sudan 1 bardak kenara ayıralım.
  4. Yarmayı katalım 10 dk pişirelim daha sonra kenara alalım ılıyınca süzme yoğurdunu katıp güzelce yoğuralım.
  5. Kuru gelen yerlerine ayırdığımız sudan katıp katıp yoğuralım.
  6. 1 gün bekletelim ve daha sonra güneşe pak bir çarşafa elimizle yuvarlak yaparak ortasına parmak basalım bu biçimde form verelim.
  7. Büyüklüğü size kalmış avuç içi kadarı kafidir.
  8. Bu halde kurutmaya bırakalım üstü kuruyunca çevirelim altıda kurusun daha sonra buzdolabında yada serin kuru bir yerde saklayabilirsiniz.
Yapacaklara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun ????♥️ biraz zahmetli fakat sonuca değiyor ????.
 

Similar threads

Mis Üzere Un Tarhanası Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 2 küçük kova süzme yoğurtYarım kilo kırmızı biber ve yeşil sivri biber karışık1 demet maydanoz1 demet dere otu1 demet reyhan1 demet nane2 kilo kırmızı domates1 su bardağı toz uzunluk tohumu aktarlarda bulunuyor1 yemek kaşığı tuz1 kilo...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt