Mücver Börek Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet kabak
- 1 adet kapya biber
- 5-6 kol maydanoz
- 3 kol taze soğan
- 2 adet yeşil biber
- 3 adet yumurta
- 1 ,5 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağına yakın beyaz peynir
- 1 adet büyük uzunluk patates
- 1 diş sarımsak
- Tuz karabiber pul biber
Mücver Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patates sarımsak ve kabağı rendeden geçirip maydanoz soğanı ince ince doğrayıp biberleri de rondodan çok sıvı hale getirmeden geçirelim.
- Tüm materyalleri tıpkı kapta bir ortaya getirelim.
- Un, kabartma tozu, tuz ve yumurtayı da sıvı yağıda ek edip karıştırıyoruz.
- Daha sonra margarinle yağladığımız borcama döküyoruz.
- 180 derece ısınmış fırında pişiyoruz.
- Pişmesini denetim etmek için bir kürdan yardımıyla kekin iç kısmını denetim edebilirsiniz afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.