Mucizevi bitki fesleğenin faydaları fesleğen fesleğenin faydaları feslegen feslegenin faydalari fesleğen faydaları Fesleğen öteki adıyla reyhan olarak bilinen bitkinin şahane olağanüstü faydalarının olduğunu biliyormuydunuz? Sizlere fesleğen ve faydaları hakkında tüm merak ettiğiniz bilgileri paylaşıyorum 1548765537 1548765537 mucizevibitkifeslegeninfaydalari5c5049659ca79mucizevibitkifeslegeninfaydalari5c5049659ca79 mucizevibitkifeslegeninfaydalari5c5049659ca79 Güzel Koku gibi aromatik kokusuyla tanıdığımız fesleğenin şifa kaynağı olduğu tespit edildi İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, fesleğen öncelikle romatizma ve eklem ağrıları olmak üzere bronşit, astım ve cilt hastalıklarını gidermede çok etkin bitki oldugu anlaşıldı DİYETTE DE ETKIN Manchester’daki İngiliz Ilaç Konferans’nda sunulan araştırmaya göre romatizma hastalarına fesleğen yedirildi Hastaların yüzde 73 gibi yüksek bir oranında şişme ve ağrıların azaldığı görüldü Fesleğenin bronşit, astım gibi ödem yapan ve insanın yaşam kalitesini düşüren hastalıkları da etkili biçimde azalttığı saptandı Kan şekerini düzenlemeye asistan olduğu anlaşıldı Şeker düzeyini azalttığı için şeker hastaları için de önerildi… Ne yazık ama henüz bir fesleğen hapı mevcut değil fakat salata olarak yenmesi çok faydalı diyen araştırmacılar diyetlerde de fesleğen kullanımının kilo vermede etkili olduğunu belirtti Fesleğen tokluk hissini arttırır Fesleğen nasıl kullanılır: Ayrıca taze, ayrıca de kurutularak kullanılan fesleğen, pişirilerek veya çiğ yenilen yemeklerde yaygın olarak kullanılır Kendisi pişirildiğinde tadını çabuk yitirdiği için, genellikle yemeklere son anda katılır Süsleme bitkisi olarak da kullanılır Fesleğen kokusu sivrisinek ve tahtakurusu gibi canlıları uzaklaştırır Esans yapımında da kullanılır Baharat olarak çorbalarda ve salatalarda koku ve tat atamak için kullanılır Fesleğenin Faydaları: Rahatlatıcı özelliği ile vücudu rahatlatırEnerji verir İştah açıcıdır Hazımsızlığı giderir Öksürüğü ve baş dönmesini keser Ağız içindeki yaralara karşısında faydalıdır Arı sokmasında zehrin etkisini azaltır Çayı yapılıp içilirse bağırsak gazlarını giderir Cildi rahatlatır Fesleğen ile hazırlanan losyonlarla saç derisine masaj yapılırsa saç köklerini güçlendirir Tokluk şehvetli verir Fesleğen yağı selülit şikâyetlerini azaltır