Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mubalağa Sanatı nedir - Mubalağa Sanatı Ornekleri

Mubalağa Sanatı nedir - Mubalağa Sanatı Ornekleri
0
550

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
Mubalağa Sanatı nedir Mubalağa Sanatı Ornekleri

Herhangi bir durumu, olayı ya da gerceği olduğundan daha buyuk ya da kucuk gostererek anlatma yontemine mubalağa (abartma) denir

Aşağıdaki parcalar mubalağa sanatına ornektir :

Sevincten goklere zıpladım

Gittiğini duyunca bir kez daha oldum

Bir ah ceksem,karşıki dağlar yıkılır

Korkudan, yureğim ağzıma geldi

Bir bakışınyureğimi deldi gecti

* Ey bu topraklar icin toprağa duşmuş asker! Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? “Gomelim gel seni tarihe! desem sığmazsın
(M Akif Ersoy)

* Uctuk Mohac ufkunda gorunmek hevesiyle
(YKemal Beyatlı)

* olum indirmede gokler olu puskurmede yer 0 ne muthiş tipidir savrulur enkazı beşer
(M Akif Ersoy)

Bir şulesi var ki şemi canın Fanusuna sığmaz asmanın
(Şeyh Galip)

Merkezi hake atsalar da bizi Kurrei arzı patlatır cıkanz
(Namık Kemal)

Dovuşuyorduk Uc Şehitler ’imizde Zorluyordu derya gibi duşman Attığım boşa gitmiyordu Luzumsuzdu nişan

Similar threads

Abartı Sanatı nedir Abartı Sanatı Örnekleri Herhangi bir durumu, olayı ya da gerçeği olduğundan daha büyük veya minik göstererek anlatma yöntemine abartma (abartı) denir Aşağıdaki parçalar abartma sanatına örnektir : Sevinçten göklere zıpladım Gittiğini duyunca bir kez daha öldüm Bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Mehmet akif ersoy'un canakkale şiirleri ve sozleri İstiklal Marşımızın soz yazarı Mehmet Akif ersoy'un Canakkale icin yazılmış en guzel şiirleri CANAKKALE ŞEHİTLERİ Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin Sonuyor goğsunun ustunde o arslan neferin Olum indirmede gokler, olu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
215
Canakkale Şiirleri Mehmet Akif Ersoy Mehmet Akif Ersoy Canakkale Şiirleri Canakkale Şehitlerine Şu Boğaz harbi nedir? Var mı ki dunyada eşi? En kesif orduların yukleniyor dordu beşi Tepeden yol bularak gecmek icin Marmaraya Kac donanmayla sarılmış ufacık bir karaya Ne hayasızca...
Cevaplar
0
Görüntüleme
181
Edebi Sanatlar nelerdir Soz Sanatları Nelerdir Edebi Sanatlar Hakkında Genel Bilgi Anlama renk katmak, anlamı guzel ve etkili kılmak, zenginleştirmek amacıylaşiirlerde ve duzyazı turlerinde kullanılan soz sanatlarıdır Gunumuz edebiyatlarında sozu etkili kılmanın bir aracı olan bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
285
Soz sanatları nelerdir, Turkce soz sanatları, Edibiyatımızdaki Soz Sanatları 1)TEŞBİH(BENZETME) Sozu daha etkili duruma getirmek icin aralarında ilgi bulunan iki unsurdan gucsuzu olanı guclu olana benzetmektir Benzetmede dort unsur bulunur: a)Benzenen b)Benzetilen c)Benzetme Yonu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
858,519Konular
981,225Mesajlar
31,082Kullanıcılar
shira2Son üye
Üst Alt