
Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1-5 paket petibör bisküvi
- 100 gr tereyağı yahut margarin
- 1-5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı ince çekilmiş fındık
- 100 gr benmari yöntemi eritilmiş çikolata
- Toz fıstık
- İsteğe bağlı 50 gr beyaz çikolata
Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bisküvileri kırarak küçük modüllere ayırın ancak ufalamayın.
- Eritilmiş tereyağı, süt, kakao ve şekeri uygun bir kapta karıştırın bisküvi ve yarım çay bardağı fındığı ekleyip karıştırıyoruz.
- Uygun bir kalıp yahut benim kullandığım borcam içersine streç sinemayla kapatıp karışımı içerisine eşit biçimde yayın.
- Üzerini streç sinemayla kapatıp dondurucuda yaklaşık 2 saat kadar bekletin.
- Sürenin sonunda dondurucudan alıp servis tabağına alıp üzerine benmari yordamı eritilmiş çikolatayı döküyoruz.
- İsteğe bağlı olarak süslemek için ben 50 gr beyaz çikolata benmari yordamı eritin üzerine döküp daha sonra toz fıstık serpin mozaik pastamız servise hazır ???? Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.