
Mozaik Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı su
Mozaik Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve toz şeker 3 4dk çırpılır.
- Daha sonra süt ve sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Sonra 3su bardağı un eklenir.
- Üzerine vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim.
- Daha sonra güzelce çırpalım.
- Sonra yağlanmış kek kalıbına bu beyaz kek hamurunun yarısını dökelim.
- Kalan hamura kakao ve suyu ekleyip çırpalım.
- Kek kalıbının üzerine kakaolu keki de ekleyip çatalla zikzaklar çizelim.
- Evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40dk pişirelim. Afiyet olsun.