Mozaik Çam Pasta Tanımı İçin Materyaller
Bardak ölçüsü 200 ml
- 3 paket petibör bisküvi (450 gram )
- 1 paket eti burçak bisküvi
- 200 gram tereyağı
- 25-30 gram kakao (1 paket)
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı fındık içi
Mozaik Çam Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağını bir sos tenceresine alıp kısık ateşte eritelim.
- Eriyince 2 3 dk daha kaynatıp kenara alalım.
- Derin bir kapta bisküvileri büyük büyük parçalayalım.
- Tereyağını bisküvilerin üzerlerine gezdirelim.
- Tereyağını erittiğimiz kaba şeker, kakao ve sütü alıp kaynatalım.
- Bu karışımı da bisküvilerin içine alalım ve karıştıralım.
- En son fındık içini de ekleyip karıştıralım.
- Hamuru büyükten küçüğe olacak biçimde 4 modüle ayıralım ve yıldız formunu verelim bu halde buzlukta 2 -3 saat bekletelim.
- Buzluktan çıkarıp büyükten küçüğe gerçek üst üste dizip çam mozaik pastamızı elde edelim.
Mozaik Çam Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.