Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mor soğanı sütle karıştırıp içerseniz! Mor soğanın faydaları nelerdir?

Mor soğanı sütle karıştırıp içerseniz! Mor soğanın faydaları nelerdir?
0
104

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
mor_sogani_sutle_karistirip_icerseniz_mor_soganin_faydalari_nelerdir_1641305972_2227.jpg

En eski çağlardan beri tüketilen besinlerden biri olan soğanın beyazın yanı sıra yeşil ve mor renkleri de bulunur. İçeriğindeki sulfosid unsur sayesinde mor rengini alan mor soğan antioksidan bakımından epeyce zengindir. Alternatif tıp uzmanları bilhassa sütle bir arada kaynatılıp tüketildiğinde üst teneffüs hastalıklarına doğal ilaç olduğunu vurguluyor. Mor soğanın yararları nelerdir?



İnsanlık tarihiyle neredeyse birebir olan soğan evvelce zambakgillere mensup olduğu tez edilmişse de yapılan araştırmalarda soğanın koku ve tadı bakımından başlı başına bir tıp olduğu kanısına varılmıştır. Toprağa gömülen tohumların toprak altına büyümesinden ötürü soğan yetiştiği toprağın tüm özelliğini alır. Bu sayede güçlü hususlar içerir. Beyaz, yeşil ve mor soğanın yanı sıra arpa soğan stilinde da boyutuna nazaran çeşitleri vardır. Besin olarak tüketilen soğan tıpkı vakitte alternatif tıpta ve bilimsel tıpta da ilaç üretiminin ham unsurunda kullanılır. İltihap temizlemede tesirli olan soğan çeşitleri ortasında antioksidan bakımından en zengini mor soğandır. Mor soğan bedende ödem tutmaz. Özgür radikal hücreleri de kısa müddette bedenden atılmasını sağlar. Mor soğan ekseriyetle Meksika ve Şili üzere ülkelerde tüketilir. Anavatanı her ne kadar tam olarak bilinmezse de Hindistan'dan İpek yolu aracılığıyla yayıldığı iddia edilir. Pizza ve makarna yemeklerinin soslarında kullanılan mor soğan, beyaza nazaran daha yumuşak bir yapıya sahiptir. Lakin acılık bakımından da hayli serttir. İçerisindeki sulfosid güçlü bir antioksidan misyonu görür. Kimi alternatif tıp uzmanlar bilhassa kalp çarpıntısı yaşayan hastalara mor soğan suyunu önerir. 


mor soğan ve süt karışımı yüksek tansiyonu düşürür


MOR SOĞANI SÜTLE KARIŞTIRIP İÇERSENİZ NE OLUR?

Alternatif tıp uzmanlarının araştırmalarına nazaran mor soğanı süt ile kaynatılıp tüketildiğinde bilhassa yüksek tansiyonu düşürmede yarar sağlar. Bunun yanı sıra bedendeki iltihabı atar. Bilhassa bayanlarda daha sık rastlanan idrar yolu enfeksiyonlarını bitirmede tesirlidir. Fakat uzmanlar yeniden de bu stil karışımları kesinlikle bir doktora başvurarak yapılmasını tavsiye eder. Güçlü bir antioksidan özelliğe sahip olan mor soğan, üst teneffüs yolları hastalıklarından etkilenen boğaz ve sinüs yollarının temizlenmesini takviyeler. Bağışıklık sistemindeki antikorların sistemsiz çalışmasını önler.


mor soğanı sütle karıştırıp tükettiğinizde bedende başka besinlerden ötürü biriken iltihabı temizler


MOR SOĞANIN YARARLARI NELERDİR?
  • Mor soğan içerdiği bileşikler sayesinde kan oranını dengeleyerek andaki yararlı hücrelerin oranını artırır. Uzmanlar kansızlık sorunu yaşayan bireylerin günde bir bardak mor soğan suyu içmesini öneriyor.
     
  • Tendürdiyot misyonu olan mor soğan suyu yanık ve yaraların mikrop kapmasını önler. Şiddetli burun kanamaları esnasında mor soğanı ikiye bölün ve koklayın. Bu uygulama kanamayı kesmede yardımcı olacaktır. Tıpkı vakitte adet devrinde şiddetli yaşanan sancılar içinde birebirdir. 
     
  • Çabuk kırılan tırnaklarınızın çabuk uzamasını istiyorsanız. Bir mor soğanı kaynatın içerisine bir diş sarımsak ekleyin ve su soğuduktan sonra elinizi su da 10 dakika bekletiniz. Hem tırnaklarınızı güzelleştirir hem de çabuk uzamasını sağlar.
     
  • Böbrek ve safra kesesindeki taşları kuma döndürerek acı çekmeden idrar yolu ile bedenden atar. Bunun için bir mor soğanı kaynatın ve sabahları aç karna içiniz.
     
  • Bedende oluşan ödemleri atmak içinde mor soğan suyunu aç karna tüketmenizde yarar var. Mide kanamaları ya da karın ağrıları için ise mor soğanı dilimleyiniz. Bir bardak ılık süt ile birlikte tüketiniz. 
     
  • Boğazda biriken iltihabı atmak için ise mor soğan suyunun içerisine bir yemek kaşığı bal karıştırarak tüketebilirsiniz. 

mor soğan besin bedeli



 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt